– Vi kontrollerade matchen väldigt bra

Bild till nyheten – Vi kontrollerade matchen väldigt bra
Arne Slot är nöjd med insatsen mot Real Betis som resulterade i försäsongens första seger.

Dominik Szoboszlais mål i den första halvleken på Acrisure Stadium i Pittsburgh blev matchens enda när Liverpool besegrade Real Betis med 1-0.

Detta hade Arne Slot att säga när han intervjuades efter matchen.

Om matchen: 

– Det fanns en del positiva delar och självklart vissa saker vi måste förbättra. Men en positiv del var att vi höll nollan. Vi släppte endast till en farlig chans och det var med ungefär tio minuter kvar att spela. Så vi kontrollerade matchen väldigt bra och skapade några fina chanser och gjorde ett bra mål.

Om formationen:

– Jag tror att ni kommer få se oss spela med en riktig anfallare under försäsongen, men i det här läget är det ingen som är tillgänglig och med Dom och Harvey så har vi två 10:or, så vi spelade dem på den position de kommer att spela på under säsongen. Det var en av anledningarna att vi spelade med två 10:or i stället för med en anfallare. 

– Men vad gäller allt annat, hur vi ville bygga spelet från backlinjen, det är vår stil, att kontrollera matchen och inte släppa till kontringar hela tiden. Det kommer förhoppningsvis vara vår stil under säsongen. Det finns mycket som kan bli bättre men det är normalt efter två veckor.

Om Stefan Bajcetic: 

– Man måste komma ihåg att Stegan var borta i ett, ett och ett halvt år. Om en ung spelare är borta så länge så måste man ge honom tid. Men jag såg några väldigt bra aktioner från hans sida samtidigt som att han vissa gånger var lite för långsam, men det är normalt efter att ha varit borta under en så lång period. 

Om att leda Liverpool inför supportrar för första gången:

– När jag tränar mitt lag är jag endast fokuserad på 11 spelare. Vad kan de göra? Vad kan de göra bättre? Vilka positioner ska de spela på, vilka beslut fattar de? Så jag är inte konstant fokuserad på att jag tränar Liverpool eller hur många supportrar som är här. Mitt fokus är på laget och hur jag kan hjälpa dem under matchen och i paus.

– Självklart är det en härlig upplevelse att spela inför supportrarna. Det finns väldigt många även här i USA. 

Om Trey Nyoni:

– Jag tycker att han gjorde det väldigt bra, men det var endast en timme. Som sagt, han gjorde det bra. Han var en av anledningarna till att vi gjorde målet eftersom han vände om snabbt och hittade rätt med en passning mellan linjerna. Han var även involverad i den bästa chansen i andra halvlek.

– Han fyllde nyss 17 och hans kropp måste växa, vi tar det försiktigt med honom. Han är inte med på varje träning och ibland avslutar han lite tidigare eftersom att han nyss fyllde 17, man kan se hans kvaliteter men man kan även se att hans kropp behöver lite tid på sig att växa för att klara av Premier League-nivån.

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer