Favoriterna i OS-fotbollen i Paris

Bild till nyheten Favoriterna i OS-fotbollen i Paris
Veckans speltips vänder sig till dig som gillar att betta på Liverpool i synnerhet och fotboll eller onlinespel i allmänhet.

I OS-fotbollen medverkar som bekant inga seniorlandslag på herrsidan (och tur är väl det så vi hinner smälta sommarens EM), men det finns fortfarande mycket sevärd fotboll att se fram emot. Damlandslagen får ett tydligare strålkastarljus på sig och på herrsidan får vi en unik chans att syna några av världsfotbollens största talanger.

Nedan tittar vi närmare på vilka landslag med guldchans som är värda att hålla ett extra öga på under OS.

De är favoriter i herrarnas U23-turnering

Sverige medverkar dessvärre varken på herr- eller damsidan i OS 2024, så istället får vi rikta blickarna mot nationerna vi tror kommer att bjuda på bäst fotboll. Blickar vi mot spelmarknaden genom att söka på ”betting och casino Sverige” kan vi hitta några klara favoriter till det, enligt oddsen.

Inte helt överraskande är det tungviktare inom landslagsfotboll, såsom Frankrike, Spanien och Argentina – länder med till synes gränslöst många talanger – som är storfavoriter inför OS.

Varje trupp får inkludera max tre spelare som är äldre än 23 år och Frankrike har lyckats skapa en fin balans med talanger som Désiré Doué och Michael Olise samt rutin i form av bland andra Alexandre Lacazette.

Spanien å andra sidan satsar nästan uteslutande på ungdomlig energi och har inte med någon spelare som är äldre än 24 år. Argentina ser ut att ha använt samma strategi som Frankrike i trupputtagningen, med veteraner som Nicolás Otamendi och fortfarande unga men rutinerade Julián Álvarez från Manchester City, vid sidan av de yngre förmågorna.

De tre ovan nämnda landslagen är de tydliga favoriterna på spelmarknaden, och lite skiljer dem åt, men det finns också en handfull nationer med potential att skrälla.

Marocko är den tydligaste utmanaren vid sidan av topptrion, men även USA, Ukraina och Paraguay ses som potentiella outsiders att gå långt i turneringen, enligt flera spelbolag.

De är favoriter i damernas turnering

Blickar vi istället mot damernas OS-turnering är det inte riktigt lika jämt i toppen. Där är det istället två landslag som sticker ut som lågoddsare jämfört med de övriga.

Ska vi lita till spelmarknaden är det USA som är den allra största favoriten, med Spanien som den främsta utmanaren. En annan potentiell utmanare som lyfts är Frankrike, medan Japan, Tyskland och Brasilien finns bland nationerna som inte bör räknas bort på förhand.

Matcherna du inte får missa

I damturneringen väntar flera spännande matcher redan i gruppspelet. Där sticker bland annat öppningsmatchen mellan Spanien och Japan ut den 25 juli. Det gör även Brasilien mot Japan och USA mot Tyskland den 28 juli, samt Brasilien mot Spanien den 31 juli.

Slutspelet för damerna inleds med kvartsfinaler den 3 augusti, följt av semifinaler den 6 augusti, bronsmatch den 9 augusti och den stora finalen den 10 augusti.

Tittar vi istället på spelschemat för herrar rivstartar turneringen med Argentina mot Marocko den 24 juli. En annan höjdpunkt samma dag är Frankrike mot USA. De riktigt svettiga drabbningarna förväntas dock dyka upp först i slutspelet, som för herrarna inleds den 2 augusti. Semifinalerna spelas den 5 augusti, bronsmatchen den 8 augusti och finalen den 9 augusti.

Det bästa av allt? När OS-fotbollen går i mål är det bara en vecka kvar tills Premier League-säsongen 2024/2025 rullar igång.

Den här artikeln är låst för kommentarer.
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer