– Vore en dröm att få speltid här

Bild till nyheten – Vore en dröm att få speltid här
Efter träningsmatchen mot Real Betis fick Sepp van den Berg frågan om sin framtid i Liverpool.

Sepp van den Berg är ett populärt namn på transfermarknaden. Ett antal klubbar sägs vara intresserade av att säkra sig mittbacken som imponerade på lån i Mainz förra säsongen.

Nederländaren har tidigare varit öppen om att han vill lämna i jakt på den regelbundna speltid han aldrig fått i Liverpool. Arne Slot har dock involverat honom under inledningen av försäsongen och mot Real Betis tog han plats i startelvan.

Efter matchen pratade Van den Berg om hur han ser på sin situation i klubben.

– Jag är fortfarande en Liverpoolspelare. Jag trivs bra. Det har varit en härlig försäsong. Vi har en ny tränare, en ny era tar sin början, det är nya träningar, en ny spelstil och jag gillar det, säger han till Sky Sports.

– För mig handlar det bara om speltid och just nu får jag det här. Så jag är nöjd just nu men det är tidigt. Man vet aldrig vad som kan hända och för mig är det viktigt att få speltid. 

– Om jag kan göra det här så finns ingen bättre plats. Det är en av de största, om inte den allra största, klubbarna i världen, så om det blir här så vore det en dröm.

– Men för mig är speltiden det viktigaste så vi får se vad som händer.

Van den Berg ska ha presterat väldigt bra på träningsplanen och fångat Slots uppmärksamhet under sommaren. Han är dock medveten om att konkurrensen om speltiden kommer att bli tuffare när Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté och Joe Gomez ansluter till truppen.

– Jag har haft lite tur att många spelare fortfarande är borta efter EM, erkänner han med ett leende.

– Men för mig så är det bra. Jag spelade 45 minuter i första matchen och 60 minuter nu, jag hoppas att få göra ännu fler minuter i de två kommande matcherna.

– För mig är det perfekt, jag kan visa upp mig på träningen, i matcherna, få speltid, hitta rytm, så det har varit väldigt bra.

– I en sådan här klubb, på den här nivån, så måste man ha tålamod. Jag har varit här i fem år nu, det går väldigt fort. Jag har varit borta länge men för mig har det varit perfekta steg för att samla på mig erfarenhet.

– Jag har spelat mycket under de senaste åren. Jag var väldigt ung när jag kom hit så för mig har det varit perfekt att var på lån. Att vara här nu och känna mig redo känns bra. 

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer