📹 – Vi gör en väldigt stark andra halvlek

Bild till nyheten 📹 – Vi gör en väldigt stark andra halvlek
Arne Slot var inte alls var nöjd med de första 45 minuterna mot Ipswich, men efter pausvilan fick han se ett helt annat Liverpool vilket resulterade i tre starka premiärpoäng.

Efter en timmes spel öppnade Diogo Jota målskyttet på Portman Road och därefter hade Liverpool full kontroll på premiärmatchen mot Ipswich. Mohamed Salah hittade nätet även han och slutresultatet skrevs till 2-0 till The Reds.

Detta hade Arne Slot att säga på presskonferensen efter matchen.

Om förändringarna i paus:

– Vi som lag gjorde en stor förändring i paus, vi klev ut och spelade på ett helt annat sätt än i första halvlek. Jag måste berömma Ipswich, de var väldigt aggressiva, de var orädda och de spelade man-man-spel över hela planen. Då handlar det om att vinna sina dueller och andrabollar. De vann fler än oss och då var det en jämn första halvlek. 

– I andra halvlek vann vi fler dueller och andrabollar och vi slog fler bollar in bakom eftersom, om det andra laget tar risken och spelar man-man och man har spelare som Luis Diaz, Mo Salah och Diogo Jota så måste man använda dem. Det gjorde vi bättre i andra halvlek och därefter öppnades ytorna upp och man kunde se hur bra vi kunde spela när vi ägde bollen.

Om hur länge Salah kan fortsätta på högsta nivån:

– Med tanke på hur han tar hand om sin kropp och är redo att spela varje match så tror jag att han har många år kvar. Men om det är okej för er så fokuserar jag på Brentford nu och inte vad som händer efter säsongen!

Om vad han var missnöjd med i första halvlek:

– Det var inte att vi tappade bollen för ofta, vi förlorade för många dueller. De var väldigt aggressiva, de fick tre gula kort – men aggressiva på ett bra sätt – och vi kunde inte hantera det bra nog. 

– I halvlek sa jag att vi behövde bli bättre i duellspelet om vi ville vinna, i stället för att acceptera att bollen kom tillbaka till vårt straffområde varje gång vi slog en längre boll. Det hjälpte oss att Ibou Konaté kom in, han vann dueller mot anfallaren och det gav oss mycket bollinnehav och två mål, men vi kunde ha gjort ännu fler.

Om Ryan Gravenberchs insats:

– För mig handlar allt om laget, så om en individuell insats är väldigt bra så är det för att laget har gjort det bra. Alla lyfter fram målet och assisten som Mo gjorde, men båda målen kom efter situationer där Virgil och Alisson gjorde det bra. Vi måste se till att våra anfallare kan ta sig till målchanser. 

– Det är samma sak med Ryan. Han är offensivt lagd men om han spelar där måste hela laget hjälpa honom. Det krävs mycket jobb från anfallarna och de offensiva mittfältarna för att hjälpa honom, men det vi vet med Ryan är att han kommer att spela bollen framåt om han ser sin chans. Det hjälpte oss idag, särskilt i andra halvlek.

Om sina första intryck av Premier League:

– Jag har fått höra mycket sedan jag kom hit, men en sak var att Jürgen hatade matcherna som startar 13:30 och idag visade laget att vi hatar 13:30-matcher eftersom vi inte alls kom igång i första halvlek. Det andra jag fått höra är att det inte finns några enkla matcher i Premier League och det blev tydligt idag. 

– Förhoppningsvis kan vi fortsätta att utvecklas. Därför är det viktigt att vi får de här kommande veckorna där vi kan förbereda oss ännu bättre, för första halvleken var inte bra nog. Vi gör en väldigt stark andra halvlek.

Om andra halvleken är så han vill se sitt lag spela:

– Jag tror inte det är första gången på nio år som Liverpoolsupportrarna ser laget spela väldigt bra! Jag tog över ett väldigt, väldigt bra lag med många duktiga spelare. Spelarna måste dock inse att det inte var bra nog i första halvlek. 

– Om de kommer upp i högsta nivå kan de spela väldigt bra, vilket de visade i andra halvleken. Det var härligt att se målen vi gjorde, men anfallet som nog hade dykt upp på Match of the Day ikväll är ett anfall som inte blev mål, men det var vårt bästa, när Lucho sköt precis över ribban. Mer sådant hade jag önskat att se från laget.

Om att hitta Salah som löper in bakom backlinjen:

– Vi måste hitta vårt svar baserat på hur det andra laget försvarar. Idag tog Ipswich risken att spela man-man över hela planen, så deras mittback klev hela tiden fram mot Dominik Szoboszlai. Det innebär att man lämnar tre försvarare mot våra tre anfallare och då gäller det att vi inser det och skapar chanser för de tre anfallarna. Då får vi inte bara spela kortpassningsspel, vi måste ibland slå längre passningar in bakom.

– Det ledde faktiskt till att de inte tog den risken längre och från den stunden så hade vi mer tid på oss att spela vårt uppbyggnadsspel, det kunde man se i andra halvlek. Vi måste förstå hur det andra laget försvarar och hitta vårt svar. Det gjorde vi väldigt bra i andra halvlek.

 Källa: Liverpoolfc.com.


🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer