📹 – Jag såg allt man vill se som tränare

Bild till nyheten 📹 – Jag såg allt man vill se som tränare
Seger mot Manchester United. Nio poäng inspelade. 7-0 i målskillnad. Föga förvånande var det en mycket glad Arne Slot som mötte pressen efter matchen på Old Trafford.

Luis Diaz öppnade målskyttet mot Manchester United efter en dryg halvtimmes spel och några minuter senare slog han till igen. Därefter hade Liverpool full kontroll på matchen och säkrade segern när Mohamed Salah gjorde 3-0 i andra halvlek.

Detta hade Arne Slot att säga på presskonferensen efter segern.

Om han känner att matchen knappt kunde gått bättre för Liverpool:

– Det tror jag inte. Jag såg allt man vill se som tränare i den här matchen. Vi hade svåra stunder, United började bra och vi släppte till en eller två hörnor. Men vi kämpade oss igenom det och gjorde det mål som blev bortdömt, men det var ingen negativ reaktion överhuvudtaget. Vi fortsatte att spela. 

– Vi gjorde tre mål, vi kunde ha gjort fler. Alisson gjorde två viktiga räddningar i andra halvlek. Allt fanns där. Det allra viktigaste var kanske den arbetsinsats som alla spelare lade ned utan boll. Det är en väldigt bra dag.

Om vad han är mest stolt över från säsongsinledningen:

– Jag brukar inte använda ordet stolt, men någonting jag tycker att vi gjort väldigt bra i de tre matcherna är hur vi kämpat utan boll. Vi försöker pressa motståndarna så högt vi kan men om de spelar igenom eller över vår press så ser jag att alla jobbar väldigt hårt för att se till att vi inte behöver Ali, och ibland behöver vi honom och då är det väldigt härligt att se att vi har en väldigt duktig målvakt. 

– Det som imponerade mest på mig idag var hur vi spelade med boll, eftersom jag vet vad vi kan göra utan den. 

Om segern mot rivalerna:

– Det var speciellt att få vara involverad i den här matchen och den känslan har man endast om man vinner, vilket vi gjorde. Jag är väldigt nöjd med segern men kanske ännu mer med insatsen.

Om att skada United på mittfältet:

– Med bollen tänkte vi, ja, när vi hade bollen så hoppades vi att hitta en av våra mittfältare i bra ytor hela tiden. De tre spelarna gör en väldigt bra match, men de måste också ha mittbackar som bryter linjerna. De behöver ha mittbackar som kan komma nära i stunder de inte hinner fram, Ibou var där, Virgil var där. Virgil klev hela tiden upp på mittfältet i defensiven. Det var en bra laginsats. Ni känner mig nu, det handlar alltid om laget, först då kan en individ visa upp sig själv. 

– Alla 11 spelare gör en bra match. 

Om vad som gör Gravenberch bra som 6:a:

– Hans kvalitet med bollen är mitt första svar, men alla från Nederländerna vet hur bra han är med bollen. Han kan vara en väldigt viktig spelare i uppbyggnadsspelet. Det jag blivit mest imponerad av sedan jag började jobba med honom är hur mycket han kan löpa och hur bra han är i duellspelet.

– Idag såg man hur mycket han, Dominik och Macca kunde löpa. Ibland är man sen, men de fortsatte bara att löpa för att hinna in i duellen. Så det är någonting jag imponerats av: hur bra han är utan boll. 

– Återigen, vi har spelat tre matcher med en veckas vila emellan, så vi har fortfarande mycket att bevisa när vi ska spela Champions League. Jag vill inte vara den som förstör stämningen, men det för två år sedan var senast vi spelade i Champions League och vi vet alla hur den säsongen slutade. Vi har mycket att bevisa, att vi kan spela de tuffa matcherna i Champions League och fortfarande vara bra på helgerna.

Om vad de jobbat med i defensiven:

– Jag tror inte det är så stor skillnad. Om man har följt Liverpool är man van vid hög press. Det försöker vi göra nu också. Vi har spelat tre matcher, de första två mot Ipswich och Brentford som gav oss tufft motstånd, men jag förväntar mig inte att de kommer sluta topp nio. Idag mötte vi United, ett väldigt bra lag med mycket kvalitet, så jag är imponerad av att vi kunde hålla nollan, men idag behövde vi vår målvakt vid två tillfällen. 

– Det är en bra start, helt klart, men vi har fortfarande mycket att bevisa.


Snabblänkar att ha koll på:

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer