– Jag kunde ha valt att stanna

Bild till nyheten – Jag kunde ha valt att stanna
1,5 år efter att han lämnat klubben gör Naby Keita ett överraskande uttalande om att han hade möjligheten att förlänga kontraktet med Liverpool.

Keita var en av fyra som släpptes gratis när kontrakten löpte ut i juni 2023; de övriga var Roberto Firmino, James Milner och Alex Oxlade-Chamberlain.

Även om "Bobby" och "Millie" tackade nej till nya kontrakt var det mer eller mindre givet att Naby och "Ox" skulle försvinna med tanke på duons skadehistorik.

Men i en intervju med The Guardian säger den nu 29-årige mittfältaren att Liverpool faktiskt erbjöd en förlängning. 

– Jag hade option att förlänga, men efter fem år ville jag få mer speltid någon annanstans, säger han.

Å andra sidan kan man nog även ana att Liverpools nya bud var klart försämrat, för Naby valde istället att skriva på för Werder Bremen.

– Om jag hade velat ha pengar så skulle jag valt någon annan klubb än Bremen. Allt som motiverade mig var att kunna spela varje helg och njuta. Tyvärr har saker och ting inte gått enligt plan. 

Bästa fansen i världen

Keita har en längre tid förvisats till att träna med U23-laget och i flera fall har hans professionalism ifrågasatts. Detta tillbakavisar han bestämt, även om erbjudanden från Sunderland och några turkiska lag inte har lockat. Werder Bremen inget hellre än att få bort honom från lönelistan.

Om tiden i Liverpool säger han att kände "stor frustration" över alla skador.

– Jag ville spela varje match, men tyvärr gjorde skadorna att jag inte kunde ge mer än jag gjorde. Men det är livet för en fotbollsspelare. Jag gjorde allt för att kunna hjälpa laget, men skador är en del av sporten.

– Liverpoolfansen har gett mig mycket kärlek. Än i dag, var jag än träffar på dem, visar de mig samma kärlek. De är de bästa fansen i världen. Liverpool är en familj och you never walk alone.

– Mitt mål var att uppfylla min barndomsdröm att vinna titlar. Att vinna Premier League efter 30 och och Champions League är otroliga ögonblick som jag aldrig kommer att glömma.

Under sina fem år på Anfield gjorde Naby 129 matcher, elva mål och sex assist och fick även med sig medaljer från FIFA Club World Cup, Ligacupen och FA-cupen.

* Avtackning med vd Bill Hogan och legendaren och oavlönade direktören Sir Kenny Dalglish.

Snabblänkar för dig:

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer