– Favoriten är semifinalen 2005

Bild till nyheten – Favoriten är semifinalen 2005
Inför söndagens stormatch på Anfield har Trent Alexander-Arnold delat med sig av sina bästa minnen från möten med Chelsea.

För Trent Alexander-Arnold har flera matcher mot Chelsea resulterat i minnen för livet då The Reds under de senaste åren har besegrat Londonlaget för att lägga beslag på titlar i Ligacupen, FA-cupen och Supercupen.

När högerbacken får frågan om vilket hans favoritminne är så är det dock en upplevelse som supporter som ligger närmast.

– Favoriten är semifinalen 2005. Det finns några stycken. Liverpool och Chelsea har bjudit på många bra matcher. Jag har själv spelat i många bra matcher mot Chelsea, säger han till Liverpoolfc.com.

Det var som sexåring som Alexander-Arnold såg Rafa Benitez lag besegra José Mourinhos Chelsea på Anfield för att säkra en plats i Champions League-finalen i Istanbul.

– Jag lever nog genom minnet nu, men jag har sett matchen i repris en gång. Jag tycker om att göra det för att försöka sätta mig in i hur det hade varit. Det var en otrolig match.

– Det var två väldigt duktiga tränare, legendariska tränare på båda sidor och många legendarer ute på planen. Det var alltid väldigt tuffa matcher som var fantastiska för åskådarna.

– Det är så jag växte upp och minns Liverpool mot Chelsea – Chelsea var alltid ett lag som slogs om ligatiteln och det var ett lag som var svårt att slå, så att vinna och gå till Champions League-final var någonting speciellt.

Alexander-Arnold har ju upplevt stora framgångar mot söndagens motståndare även som spelare och minns med glädje tillbaka på de senaste årens finaler.

– Det är nog titlarna vi vunnit mot dem, säger han när han ombes att nämna sina favoritminnen som spelare.

– 2022 gick finalerna till straffar och vi vann båda två. Att göra mål på Stamford Bridge (2019) är också där uppe. Det var en ikonisk arena när jag växte upp och det var en arena som jag verkligen ville spela på. Att komma dit och göra mål i en segermatch var en stor stund för mig.

På söndag kommer Liverpool att spela med texten "Futuremakers by Standard Chartered" på tröjan som en del av huvudsponsorns kampanj för att stötta unga människor som är i ett tidigt skede av arbetslivet.

Alexander-Arnold är stolt över att kunna vara en förebild och inspiration för de som följer hans resa inom fotbollen.

– I början är det ganska läskigt eftersom det är så många människor som följer en, vill se vad man gör och försöker efterlikna det.

– Men man når en punkt där man försöker omfamna det som motivation. När jag växte upp hade jag idoler som Stevie G och Carra som genom sina karriärer, de var från staden och tog sig upp igenom akademin, visade vad som är möjligt.

– Jag tänkte: "Om de kunde göra det, varför skulle inte jag kunna göra det?" De spelade nog på samma planer som mig. De gjorde samma saker i akademin och kom upp igenom samma system. Så om jag har rätt disciplin och jobbar hårt, varför skulle inte jag kunna göra det?

– Jag tänker ganska ofta på det och det är ibland en motivation för att jobba lite hårdare. Om man tror på det så kan man lyckas, men det krävs hårt arbete. Men om man jobbar hårt så kan man nå de drömmar man har.

– Nästa generation är framtiden. Jag vill att de ska ha en ljus framtid med möjligheter. Det är viktigt för att det ska bli lättare för dem att nå dit de vill nå.


Snabblänkar för dig:


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer