– Tror inte att det är mycket sanning i uppgifterna

Bild till nyheten – Tror inte att det är mycket sanning i uppgifterna
Efter spanska rapporter om att Trent Alexander-Arnold "redan är förlorad till Real Madrid" kommer engelska källor med helt motsatta uppgifter.

De spanska journalisterna Mario Cortegna (The Athletic) och Jose Felix Diaz (Marca) har båda gått ut och hävdat att Trent Alexander-Arnold är Real Madrids "toppalternativ" när högerbackens kontrakt löper ut i sommar. 

Inget konstigt med det, då 26-åringen är bäst i världen på positionen.

Den sistnämnde reportern tillade även att "Liverpool börjar acceptera att Alexander-Arnold inte tänker förlänga sitt kontrakt."

Men i England finns det journalister som har helt annan uppfattning.

En av dessa är David Lynch, som länge varit en av de mest pålitliga reportrarna när det gäller klubbens förehavanden. I en intervju med Anfield Agenda (se klipp nedan) på torsdagen berättar han varför han inte lägger så stor vikt på uppgifterna.

– Varken Liverpool eller Trents representanter har något intresse av att läcka ut information och det gör mig optimistisk, säger Lynch. Jag tror inte det ligger mycket sanning i artiklarna.

Lynch nämner också det kända faktum att spansk press ofta utnyttjas av storklubbarna Real och Barcelona när de är på jakt efter nya spelare.

– De kommer att använda media för att övertala spelaren och manipulera situationen.

– Men precis som med Konaté och Quansah kommer nyheter att komma "ut från det blå", fortsätter reportern och gör en poäng att ingen kände till att Quansah skrivit på nytt kontrakt eller att Konaté också är på väg att göra det.

Intrycket är att Trent stannar

Tvärtom tror han att vicekaptenen förlänger.

– Mitt intryck är att han vill stanna och att bägge parter kan få som de vill. Liverpool kommer att se väldigt svaga ut om de misslyckas, så jag tror att de kommer att slänga in allt i den här affären.

Även DaveOCKOP skriver på torsdagskvällen att Alexander-Arnold har en önskan att stanna i Liverpool och att han är villig att ge klubben tid i förhandlingsproessen.

När det gäller Mohamed Salah och Virgil van Dijk, som också sitter på utgående kontrakt, tror David Lynch att kaptenen förlänger.

– Han vill verkligen stanna i klubben och jag tror att de kommer att se värdet i att behålla honom. Han har några år kvar som världsklassspelare, säger han.

Journalistens förhoppning är att klubben kan avsluta förhandlingarna med TAA och VVD så snabbt som möjligt, så att de kan få arbetsro när det ska förhandlas med Salah.

Egyptiern anses svårast, dels för att han redan är klubbens bäst betalda spelare men också för att det inte går att sia om hur länge 32-åringen kommer att leverera på den höga nivå han gör nu.

– Men jag skulle inte utesluta att det kan bli en förlängning. Om spelaren är villig att göra några kompromisser så finns det alla möjligheter att det händer, säger Lynch och syftar på lönekrav och kontraktets längd.

David Lynch avslutar med att det förväntas att förlängningen med Konaté snart kommer att ske.

– Det kommer att ge Liverpool ett lyft. Han är tillbaka på sitt bästa och har visat hur viktig han kan vara. Förhoppningen är att han kan hålla sig skadefri med den nya medicinska utrustningen i klubben och då ska han vara bland de bästa i Premier League.


Snabblänkar för dig:

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer